Åka runt i Slovenien

Slovenien är ett land som på ett starkt sätt kännetecknas av höga berg och djupa skogar. Faktum är att det är det tredje skogstätaste landet i Europa, endast distanserat av Sverige och Finland.

Detta starkt kuperade landskap gör att du som resenär bjuds på fantastiska vyer och närmast majestätiska naturupplevelser när du färdas genom landet.

Bil

Vägnätet i Slovenien är väl utbyggt och är dessutom helstatligt ägt. Det finns drygt 650 mil motorvägar i landet och från myndighetshåll satsar man hela tiden mer pengar på att bygga ut det nationella nätet av motorvägar. Detta betyder i klartext att du kan ta dig i princip vart som helst i landet med hjälp av bil på bra vägar. Nåja, nästan hela landet i alla fall.

Magnifika vyer väntar runtom i landet

Magnifika vyer väntar runtom i landet. Foto: Stephen Colebourne (CC BY 2.0)

Motormännen tipsar om trafikregler som gäller i landet. Hyrbil kan enkelt bokas hos t.ex. Hyrbiluthyrning - antingen över internet eller via deras kostnadsfria telefonnummer.

Tåg

Det slovenska järnvägsnätet håller en bra standard och är mycket pålitligt. Nätet är dessutom bra utbyggt, så vill man åka tåg runt om i landet, eller bara besöka det om man tågluffar genom Europa, så går det alldeles utmärkt. Tågen körs av Slovenske železnice som har en bra engelskspråkig hemsida.

Dagens v?der, Ljubljana

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Slovenien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Slovenien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!