Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Slovenien till riktigt bra priser!

Ljubljana

Ljubljana är Sloveniens huvudstad och största stad. Jämfört med många andra europeiska huvudstäder är det dock en liten stad – här bor ca 270000 människor.

Skulle man göra en lista över populära huvudstäder att besöka hamnar Ljubljana nog långt ner. Oförtjänt, tycker vi! Det kanske du håller med om när du läst det här?

Utsikt över staden

Utsikt över staden. Foto: "discosour" (CC BY-SA 2.0)

Resa till Ljubljana

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Ljubljana så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt.Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Ljubljana. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

För många blir en semester inte komplett förrän minst ett museum har besökts, och är du en av dem blir du inte besviken i Ljubljana. Ska man bara välja ett så föreslår vi nog stadens eget museum.

Sevärdheter

Ljubljana har kanske inga stora och självklara sevärdheter, men det finns ändå mycket att se och utforska i staden. Missa inte slottet, stadsmarknaden eller Tivoliparken!

Shopping

Sugen på shopping? I Ljubljana hittar du, förutom internationella kedjor i de flesta prisklasser, marknader och gallerier där du kan köpa lokala hantverk och andra souvenirer.

Mat och dryck

Slovensk mat och dryck är enligt oss en av de främsta anledningarna att besöka Ljubljana. Här möter den östeuropeiska matkulturen den italienska vilket får det att vattnas i munnen hos oss!

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Ljubljana med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Ljubljana? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Ljubljana.

Dagens v?der, Ljubljana

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Slovenien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Slovenien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!