Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Slovenien till riktigt bra priser!

Shopping

Som huvudstad är det viktigt att det finns stora möjligheter till shopping. Ljubljana är inget undantag. Här finns allt för alla människor, souvenirer, lokal konst, loppmarknader och självklart ett stort shoppingcenter.

Krasevka

I Ljubljana kan du lätt hitta butiker med lokala föremål. Krasevka är en butik som erbjuder hemlagade matprodukter från regionen Primorska. De erbjuder också souvenirer från den regionen och allt är gjort på de lokala sätten.

Idrija spetsgalleri

På Idrija spetsgalleri hittar du handgjorda spetsar och traktens kvinnor har sedan 1600-talet tillverkat dessa i regionen Idrija. Här kan du se många vackra spetsobjekt. Detta galleri är litet, vackert och privat och visar de bästa föremålen.

Allt detta kommer från spetsstaden Idrija och är tillverkade i enlighet med överenskomna standarder och har hög kvalitet. Detta är inte bara ett galleri, du kan också köpa en hel del föremål. Köp servetter, bordsdukar, gardiner eller sängkläder.

Galerija Rustika

Slovenien har en rik och mycket skiftande hantverkarhistoria med ursprung ur olika traditioner, tro, levnadssätt, vanor och seder. De artiklar som produceras för hand på ett traditionellt sätt är oftast de mest uppskattade.

Om du inte vet vad Panjska koncnica är, varför häxor är bra eller hur honungslikör smakar så måste du besöka Galerija Rustika. Traditionellt målade kistor, böcker om staden, viner och traditionell mat, många trä- och lerartefakter kan köpas här.

Dom

Dom ligger vid Ljubljanamarknaden, är relativt stort och har mycket att erbjuda. Här finns en fin och omfattande samling av souvenirer med slovenska motiv. Samlingen berikas av traditionella slovenska hantverk, olika skulpturer och keramik. Detta är en perfekt plats för inköp av presenter.

Mestni Trg

Den största marknaden är Mestni trg som betyder stadens marknad. Färska frukter och grönsaker, souvenirer, hantverk, lukten av färskt bröd och gatumusiker blandas med ropen från köpmän.

En av många marknader i Ljubljana

En av många marknader i Ljubljana. Foto: Martin Alvarez Espinar (CC BY 2.0)

Eftersom Ljubljana är en relativt liten och ren stad produceras naturliga produkter i utkanten av staden och varor från hela landet erbjuds här och det mesta odlas och bereds på ett traditionellt eller miljövänligt sätt.

Hembakat bröd, fisk, surkål, hästpaté, oljor och många olika sorters ostar är bara några exempel på vad som erbjuds.

Ferjans Antikviteter

I den första våningen i en byggnad vid Mestni trg ligger denna antikaffär som erbjuder olika artefakter, både gamla och restaurerade. Möbler och prydnader, såsom skåp, lådor, stolar, smycken, speglar, klockor, tavlor och keramik är till salu. De erbjuder också råd om inredning och utför service på gamla föremål.

BTC City

Vill du koppla av och ha lite kul i kombination med historia och kultur? Gå till BTC och ta dig en shoppingtur. Detta gigantiska shoppingcenter innehåller allt som ett köpcentrum ska ha. Caféer och en rejäl hög med butiker. Vill man åka gokart kan man göra det här. I närheten finns Atlantis som är ett äventyrsbad inomhus.

Med sina 500000 kvadratmeter är BTC City en av Europas största affärs-, shopping-, nöjes-, fritids- och kulturcentra. Fler än 400 butiker, 30 restauranger och snackbarer, biograf med 12 salar och mycket annat finns här så det kan ta ett tag att gå igenom hela shoppingcentret.

Loppmarknader

Ett par stora loppmarknader finns i Ljubljana. Loppmarknaden på Cankarjevo nabrezje längs med floden hålls varje söndag från cirka 08:00 till lunchtid. Marknaden är en trevlig promenad och erbjuder alla typer av antikviteter, konst och kuriosa. Marknaden är en hobby för många säljare och de ger goda råd om du letar efter någonting speciellt.

Loppmarknaden Vic är en populär marknad för lokalbefolkningen. Här hittar man mycket av det som vanliga människor behöver.

Dagens v?der, Ljubljana

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Slovenien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Slovenien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!