Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Slovenien till riktigt bra priser!

Sevärdheter

Trots Ljubljanas ringa storlek så kommer du att garanterat att bli förvånad när du kommer dit och ser hur mycket som finns att upptäcka i staden: gröna parker, renässansarkitektur, marknader, kulturella evenemang, med mera.

Ljubljanas slott

Slottet ligger på en kulle med en majestätisk utsikt över staden. Slottet syns också överallt i staden och har därmed blivit som en symbol för Ljubljana och en orienteringspunkt för turister. När du besöker slottet kan du ta hjälp av en guide så att du får höra slottets historia och legender.

Utsikt över Ljubljana från slottet

Utsikt över Ljubljana från slottet. Foto: Chris Yunker (CC BY-SA 2.0)

Stadsmarknaden

För att känna stadens atmosfär och dess folk så borde du besöka marknaden. Denna plats är ett av Plecniks arkitektoniska mästerverk och ligger vid den lilla floden Ljubljanica och de vackra broarna över den. Katedralen St Nicholas och barockstilen i samma område ger stadens centrum ett vackert utseende.

Tivoliparken

Den största parken i Ljubljana skapades 1813 och designades om av Joze Plecnik och är 5 kvadratkilometer stor. Stadens lungor som parken också kallas är en plats som förbinder staden med naturen. Tivoliparken är en perfekt plats en solig dag om man vill promenera.

Du kommer möta många på vägen genom parken. Dammar, fontäner, museer, lekplatser, herrgårdar, utställningar, gräsmattor och blommor gör att parken är varierad och tilltalar alla.

Krizankes kloster

Detta kloster är en plats för konst, historia och inspiration. Här händer det saker hela tiden och det är en bra idé att kolla programmet innan man kommer hit. På friluftsteatern arrangeras konserter, teater och andra föreställningar.

Krizanke kloster

Krizanke kloster. Foto: "La Petite Claudine" (CC BY-SA 2.0)

Botaniska trädgården

I Ljubljana finns också något för dig med gröna fingrar. Tack vare det geografiska läget mellan Alperna, Medelhavet och den Pannoniska slätten så är Slovenien ett paradis för alla botanister. Trädgården grundades 1810 och det gör den till den äldsta trädgården i sitt slag i sydöstra Europa. Den innehåller för övrigt mer än 5000 olika växter från hela världen.

Trädgården är gratis om man inte tar en guidad tur. Även om man inte är intresserad av blommor och sådant så är den botaniska trädgården ändå en bra plats att besöka eftersom platsen är väldigt harmonisk och gör vilken människa som helst lugn till sinnes.

Atlantis, Ljubljanas äventyrsbad

Om du känner för att ta dig ett dopp kan du besöka Atlantis som är ett av de största äventyrsbaden i Europa och erbjuder bassänger, ett antal basturum med varierande teman, massage och solarium.

Atlantis ligger i BTC City som är ett shopping- och nöjesområde fem kilometer nordost om Ljubljanas centrum så det finns flera saker som du kan göra när du ändå är i samma område.

Ljubljana Zoo

Ljubljanas Zoo är relativt litet men om du är i staden är det en bra plats att besöka. Det ligger i skogen i västra Ljubljana bara tjugo minuters promenad från stadens centrum. Den zoologiska trädgården är en perfekt plats att besöka om man har barn med i sällskapet.

Här kan du "adoptera" ett eget djur för en liten peng och få se det matas och lite andra vanliga bestyr. Besöker du Ljubljanas Zoo på helgerna kan du få en guidad tur.

Dagens v?der, Ljubljana

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Slovenien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Slovenien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!