Ta sig runt

Ljubljana är en ganska liten stad och därför kan man lätt vandra från en plats till en annan eller hyra en cykel och ta sig runt med den. Kollektivtrafiken är dock ett bra alternativ när man är trött på att gå eller cykla.

Kollektivtrafik

Ljubljanas busstation kommer att vara din första hållplats om du kommer med buss från flygplatsen. Busstationen är egentligen bara en bussparkering framför tågstationen men fungerar som utgångspunkt för långfärdsbussar och stadsbussar.

Busstrafiken är väl utbyggd och turtätheten är relativt hög. Ett kort, Urbana Card, köps och laddas på i förväg på turistbyrån, i vissa kiosker och i automater (Urbanomat) som finns på flera ställen i staden. Själva kortet kostar ca €2, sedan fyller man på det med €1-€50. För €0,8 får man åka obegränsat med buss inom 90 minuter. Beloppet dras från kortet när man kliver på bussen.

Till fots eller cykel

Staden är en utmärkt cykelstad och cykelvägarna är många. Just cykel är bra att ha då man ska till de platser som ligger lite mer i utkanten av staden eftersom det då kan bli en ganska lång promenad.

Ljubljana är en cykelvänlig stad

Ljubljana är en cykelvänlig stad. Foto: "Iversonic" (CC BY-SA 2.0)

Cyklar finns att hyra på flera hotell och utanför turistbyrån. Ett annat alternativ är Bicikelj, som har 300 cyklar fördelade på 30 olika stationer runt om i staden. Man betalar online i förväg (7 dagar för ca €1).

Turisttåg och båt

Är du sugen på att åka till Ljubljanas slott så är ett turisttåg ett bra alternativ. Den går från stadens centrum till slottet.

Tycker du att den lilla floden är mysig så kan du alltid ta dig en liten tur med en båt en liten bit på floden. Det kostar inte mycket, men är helt klart ett lite annorlunda sätt att ta sig från punkt A till punkt B. Om du besöker Ljubljanas turistbyrå under sommaren så kan du få en gratis tur på båten.

Dagens v?der, Ljubljana

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Slovenien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Slovenien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!