Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Slovenien till riktigt bra priser!

Resa till Ljubljana

Ljubljana är en stad med betydligt mindre turism än många närliggande områden, och kommunikationerna inte heller är lite väl utvecklade. Det kan därför krävas lite planering för att ta sig till Ljubljana till en rimlig kostnad.

Flyg till Ljubljana

Sloveniens enda flygplats med reguljärtrafik, Ljubljana Jože Pucnik Airport, ligger knappt 2 mil norr om Ljubljana. Det är en relativt liten flygplats som bara ett fåtal flygbolag trafikerar.

Det slovenska flygbolaget Adria Airways flyger till Ljubljana från Köpenhamn året runt och från Stockholm under delar av året. Dessa direktflyg ger den kortaste restiden till Ljubljana, ca 2 timmar från Köpenhamn och 3 timmar från Stockholm.

Fler alternativ finns om man accepterar en mellanlandning och något längre restid, till exempel med Czech Airlines via Prag, Swiss via Zürich och Austrian Airlines via Wien. Biljettpriser finns från ca 2500 kr t/r om man bokar i riktigt god tid, men flygbolagen kan under perioder ha kampanjer som innebär lägre priser.

Swiss flyger till Ljubljana

Swiss flyger till Ljubljana. Foto: Mark Winterbourne (CC BY 2.0)

Då Adria Airways, liksom SAS, är medlem i Star Alliance går det att boka resor från destinationer som SAS flyger från i Sverige, som t.ex. Östersund och Umeå, till Ljubljana på samma biljett. Resan går då via Stockholm och eventuellt Köpenhamn.

Från flygplatsen tar man sig enkelt till Ljubljana med flygbussar eller taxi. Hyrbilar finns förstås också vid flygplatsen. En järnvägslinje är planerad mellan Ljubljana och flygplatsen, men det dröjer ytterligare något år innan den är i drift.

Tåg till Ljubljana

Det går att åka tåg från Sverige till Ljubljana, men det blir en lång resa, räkna med 20 timmar eller mer om du utgår från Malmö. Vi har inga aktuella prisuppgifter.

Ljubljana centralstation

Ljubljana centralstation. Foto: Chris Yunker (CC BY-SA 2.0)

Ett något bättre alternativ är att flyga till Wien och ta tåget därifrån. Tågresan tar 5,5-7 timmar och kostar från €30 enkel väg.

Bil till Ljubljana

Från Malmö till Ljubljana är det drygt 140 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Slovenien är motorvägar avgiftsbelagda. Vid gränsen köper man ett märke som fästs i vindrutan. 15 dagar kostar €15 (finns även att köpa för längre perioder). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Öresundsbron mot kontinenten

Öresundsbron mot kontinenten. Foto: André Spiegel (CC BY-SA 2.0)

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland), Tyskland och Österrike på vägen till Slovenien, så tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i dessa länder också.

Dagens v?der, Ljubljana

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Slovenien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Slovenien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!