Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Slovenien till riktigt bra priser!

Mat och dryck

Äter du i Ljubljana så kommer maten oftast från stadens närområde tack vare Ljubljanas ringa storlek i jämförelse med andra huvudstäder. Det finns utan större överdrifter en restaurang som passar alla, men du får inte glömma att smaka på de traditionella rätterna här.

Det slovenska köket

Matkulturen i Slovenien är inte olik grannländernas matkultur. Här fokuseras på korvar, skinkor, kött, potatis och soppor och vid kusten fisk och skaldjur. Maten är bastant och vällagad.

Vinerna är gjorda på slovenska druvor och dessa viner exporteras inte i så stor utsträckning. På restaurangerna kan servitörerna hjälpa till med vinvalen.

Marknader

Det finns en hel del marknader i Ljubljana och därmed finns det helt naturligt även matmarknader här. Just fiskmarknader är väldigt populära i Sloveniens huvudstad. I anslutning till alla marknader finns det många restauranger som erbjuder traditionell mat och internationella rätter.

Matmarknad i Ljubljana

Matmarknad i Ljubljana. Foto: Lars Plougmann (CC BY-SA 2.0)

Restaurang Stari Tisler

Stari Tisler är ett gästgiveri av stor historisk betydelse och ligger i stadens centrum. Maten som erbjuds här är traditionella rätter och slovenska viner. Det erbjuds självklart klassiska maträtter som pizza och pasta.

Är du här är det så klart de traditionella rätterna som du måste smaka, till exempel gulasch och olika traditionella grytor. Kalla och varma förrätter erbjuds liksom traditionella efterrätter.

De slovenska vinerna är mycket uppskattade här och servitören ger dig gärna råd om vilka viner du ska dricka. Vill du stanna över natten så erbjuder Stari Tisler även logi.

Ribca

Bistron Ribca ligger vid den största livsmedelsmarknaden i Slovenien. Här finns, tack vare samarbetet med marknaden, alltid färsk fisk och skaldjur att tillgå. Bistron har ett stort utbud av grillad fisk som svärdfisk och öring. Ett urval av sardiner, ansjovis, kummel, bläckfiskar, räkor, bläckfisksallader och andra sallader är tillgängliga under hela året.

Under våren och sommaren kan man sitta och äta vid en av de allra mest romantiska platserna i hela Ljubljana, vid floden med utsikt över det stora torget./p>

Pizzerior

Italien är ett av Sloveniens grannländer och dess influenser är tydliga, och det avspeglas till stor del i maten att den slovenska matlagningen har hämtat sin inspiration därifrån. Pizzerior finns det gott om i Ljubljana, och de är till både smak och utseende mycket lika de italienska.

Dagens v?der, Ljubljana

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Slovenien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Slovenien.
Få inspiration och boka flyg- och hotellpaket på Resfeber, vår favorit-resebyrå! Vi gillar speciellt förslagen på weekend-resor med flyg och hotell.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!